tisdag 21 april 2009

Plattsättning!!!!

Ja nu var det ett tag sen sist igen. Så kan det vara. Men jag har full koll på alla bloggar där ute. Vad gjorde man innan "bloggtiden"? Ha ha ha!!
Nu håller vi på för fullt hemma och planerar för stensättning. Måste bestämma sten och räkna ut hur mycket det går åt och helt enkelt hur vi ska ha det. Vi kommer iallafall att ha sten på hela garageuppfarten, mellan garage o hus och en ganska stor yta på baksidan. Sen blir det en gång från gatan och rakt in mot entre´dörren. Och till vänster om entre´n blir det en liten uteplats oxå. Till höger om entre´n lutar det åt att det blir ca 40 cm längs med huset där det kommer att vara någon slags dekorsten. Och sen en gång, ca 1 m bred, bort mot garaget. Stenen vi kommer lägga blir nog vanlig Byasten från Starka. Mest i ljusgrå nyans men med lite svarta inslag. Mot gatan kommer det bli en ganska låg mur och så fyller vi ut och lägger gräs så småningom. Ni som vet hur vi bor och hur det ser ut förstår nog hur jag menar. Men för er andra kanske det kan vara lite svårt. Men det kommer att komma bilder så småningom. Jag lovar!!!

Något i denna stil på framsidan men med en rak gång mot entre´n.

och det är denna sten vi kommer att lägga


och något liknade detta intill väggen på höger sida om entre´n men svart/vit sten

4 kommentarer:

Maria sa...

Det kommer att bli så fint så:)

Visst är det kul att planera vidare med alla moment. Just nu är det ju extra kul med utejobb då vädret är så fint och så ser man ju hela tiden fram emot att få fint till sommaren.

Ha det gott och tack för din grattishälsning.

Kram Maria

Mahlin sa...

Låter som det blir en hel del sten.. men vad gör de - snyggt blir det!
Ska bli kul att se slutresultatet.

Kram, Mahlin

Från koja till slott sa...

Kommer bli superfint, är jag säker på!

Kramisar Pernilla

Anonym sa...

Oh, va`kul att du skrivit lite igen, det blir kanonfint när det blir färdigt. Skönt att ha sten o inte en massa sand o grus. Det blir så rent o fint. Har saknat ditt bloggande, du får uppdatera liiite oftare Hi Hi
Hälsar Birre